Styrelsen

Styrelsen

Pepps styrelse består av personer från olika delar av landet med olika erfarenheter som alla brinner för Pepps vision. Vissa av oss pluggar fortfarande och andra har varit ute i arbetslivet ett par år men vi har alla någon koppling till tekniska studier och ingenjörsyrket. Vårt arbete går ut på att samordna projektgruppernas arbete ute i städerna och ge dem förutsättningarna de behöver för att kunna driva peppande mentorsprogram. Vi arbetar även strategiskt med etablering i nya städer, utveckling av vårt koncept samt vår visuella identitet.

Är du intresserad av att engagera dig i styrelsen? Kontakta oss på styrelsen@blipepp.nu

 

Styrelseordförande
Rebecca Ahlstrand

Rebecca Ahlstrand
rebecca.ahlstrand@blipepp.nu

Med en civilingenjörsexamen inom IT och Industriell ekonomi från KTH i bakgrunden jobbar jag för att driva innovation och utveckling av IKEA-koncernen. Under min karriär har jag hittat enormt stöd från förebilder och mentorer. Det var min kärlek till mentorskap som fick mig att gå med i Pepp 2015 som mentor och 2016 som projektledare för Stockholm – nu är jag superlycklig som får ta mig an ordföranderollen och hjälpa ännu fler tjejer att hitta till teknikbranschen och utveckla den nya generationens ledare.

 

Styrelsesekreterare
received_235202891537084

Maria Rundberg
maria.rundberg@blipepp.nu

Jag studerar just nu mitt sista år på Civilingenjör Kemiteknik vid Chalmers Tekniska Högskola (CTH). En fråga som ligger mig varmt om hjärtat är att visa att man inte behöver vara på ett visst sätt för att passa som ingenjör. Jag tror stenhårt på att en organisation fungerar som allra bäst om teamet består av människor med olika bakgrund, personligheter och mål. Genom mitt arbete i Pepp strävar jag efter att lyfta nya förebilder och bredda bilden om vem som kan bli en bra ingenjör.

Ekonomiansvarig

Sara Engardt
sara.engardt@blipepp.nu

2018 blev jag Civilingenjör inom Teknisk Fysik med inriktning Maskininlärning efter att ha pluggat på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm. Idag jobbar jag som “Data scientist” på Spotify, vilket innebär att jag modellerar och analyserar data för att på så sätt komma med insikter som hjälper oss att bygga en så bra användarupplevelse som möjligt. Jag har alltid brunnit för jämställdhet, och vill genom mitt arbete i Pepp vara med och lyfta fram förebilder och därmed bredda bilden av vad, och vem som kan finnas inom teknikbranschen. Förutom att bidra med mina erfarenheter är min roll i Pepps styrelse att ansvara för ekonomin och att driva det strategiska ekonomiska arbetet framåt.

Rådgivande Styrelseledamot

Olivia Nordström
olivia.nordstrom@blipepp.nu

Jag studerar mitt tredje år på Civilingenjör Industriell Ekonomi vid Luleås Tekniska Universitet (LTU). Jag fick upp ögonen för Pepp under mitt andra år på LTU och efter att jag kom med i Pepp Luleås projektteam visste jag att jag ville fortsätta utvecka Pepp. Jag är supertaggad att få fortsätta vara en del av Pepp och hoppas kunna inspirera unga kvinnor till att välja en teknikinriktad utbildning och framtid.

Rådgivande Styrelseledamot
Lisa Hällbrink

Lisa Hällbrink
lisa.hallbrink@blipepp.nu

När jag tog examen som civilingenjör i ekosystemteknik från Lunds Tekniska Högskola 2015 lyckades jag landa mitt dåvarande drömjobb: solcellskonsult. Vägen bar därefter vidare som affärsutvecklare på ett energibolag, där jag hittade en ny passion: affärsutveckling, strategi och ledarskap. Tack vare mina erfarenheter blev jag under sommaren 2019 rekryterad som VD för Nordic MRO, ett bolag som sysslar med flygplansunderhåll. Över en natt tog jag över en verksamhet med över 100 medarbetare och med en årlig omsättning på ca 165 miljoner kronor. En rejäl utmaning med andra ord! Som styrelseledamot i Pepp är min målsättning att bidra med mina erfarenheter och perspektiv, men inte minst ett mod att våga testa nytt och hitta nya vägar framåt för att på sikt öka jämställdheten i tekniska yrken.

Rådgivande Styrelseledamot
Josefin Locking

Josefin Locking
josefin.locking@blipepp.nu

Med frågor som ligger mig varmt om hjärtat så hoppas jag bidra till Pepp och deras vision, och sprida kunskap om vad det innebär att jobba i olika teknikyrken. Efter att ha gått SKF’s graduate-program så sitter jag nu som HR i ledningsgruppen på två avdelningar på SKF och jobbar med att stärka SKF idag och för framtiden. Jag har i princip hela mitt yrkesliv jobbat inom teknikbranschen och själv fått förmånen till inblick i olika områden, genom mentorer, buddies, och skuggnings-program och denna kunskap och de förebilder jag fått träffa har varit guld värt! Nu hoppas jag ge tillbaka och bidra med mina tankar och idéer och erfarenheter från liknande initiativ!

Rådgivande Styrelseledamot
IMG-20201122-WA0021

Yasaman Beiki
yasaman.beiki@blipepp.nu

Jag ser mycket fram emot att vara med och bidra till Pepps utveckling genom att dela med mig av gymnasietjejers tankesätt då jag själv är en 17-årig gymnasietjej som läser andra året på naturvetenskapliga programmet. Personligen har jag ett stor intresse för entreprenörskap, företagande, språk och matematik men framtiden om vilken yrke jag vill jobba med är fortfarande inte bestämt. På fritiden tränar jag kampsporten Taekwondo, spelar piano, jobbar på ett café, bloggar och fotograferar. Bortsett från att vara aktiv i Pepp är jag även med i andra program och nätverk så som organisationen Carrus Network, internationella tävlingen The Junior Academy of Sciences och programmet 1000 girls 1000 futures m.m. Jag är super glad över att kunna vara med i organisationer som Pepp redan som 17-årig och bidra till en förändring!

Grundare

Edit Wallin
edit@blipepp.nu

Jag drivs av att skapa förändring och är övertygad om att strukturer och ideal skapar begränsningar för såväl individer och sammhällets utveckling. Att inspirera fler unga tjejer till en framtid inom tech och samtidigt påverka där makten och strukturerna sitter är meningsfullt för mig och ger mig energi. Att dessutom utveckla denna organisation är en ynnest tack vara alla personers engagemang som bidrar till att Pepp är vad det är.