Styrelsen

Styrelsen

Pepps styrelse består av personer från olika delar av landet med olika erfarenheter som alla brinner för Pepps vision. Vissa av oss pluggar fortfarande och andra har varit ute i arbetslivet ett par år men vi har alla någon koppling till tekniska studier och ingenjörsyrket. Vårt arbete går ut på att samordna projektgruppernas arbete ute i städerna och ge dem förutsättningarna de behöver för att kunna driva peppande mentorsprogram. Vi arbetar även strategiskt med etablering i nya städer, utveckling av vårt koncept samt vår visuella identitet.

Är du intresserad av att engagera dig i styrelsen? Kontakta oss på styrelsen@blipepp.nu

Styrelseordförande

Emma Klint
emma@blipepp.nu

Jag har pluggat till civilingenjör i Medieteknik på KTH och jobbar nu som Art and Visual Developer på Mentimeter. Var med som kreatör i projektgruppen i Stockholm 2015. Jag bestämde mig tidigt för att bli ingenjör men upplevde att mina mål blev allt mer ifrågasatta ju äldre jag blev. Under gymnasiet hade jag turen att upptäcka förebilder inom ingenjörsyrket som jag kunde relatera till vilket har bidragit till att jag är där jag är idag. Jag är engagerad i Pepp för att fler ska kunna upptäcka de förebilder som finns i teknikbranschen.

 

Vice ordförande

Anna Carbell
anna@blipepp.nu

Mitt stora intresse för teknik växte då jag, efter att jag tog studenten, började arbeta inom byggindustrin. Här fick jag en spännande inblick i ingenjörsyrket, vilket inspirerade mig till att söka till Chalmers där jag läser maskinteknik med en master inom supply chain management. Under hela min utbildning har jag inspirerats av teknikintresserade studenter i min omgivning och från mina sommarjobb där jag haft spännande uppdrag inom flertalet olika industrier. Det bästa med att jobba med teknik är den stora variationen och den snabba utvecklingen där varje dag är den andra helt olik. Hösten 2016 valde jag att engagera mig i Pepp för att kunna dela min bild av teknik och inspirera fler tjejer till att se vilka oändliga möjligheter som finns!

Ekonomiansvarig

Hanna Nilsson
hanna@blipepp.nu

Vintern 2018 tog jag examen från Väg och Vattenbyggnad med inriktning mot Infrastruktur och Miljöteknik på Chalmers Tekniska högskola. Idag jobbar jag på NCC och är anställd som trainee inom avdelning Infrastruktur Stockholm. Med ett stort intresse för ekonomi och jämlikhet vill jag vara med och introducera tjejer för teknikområden samt vara med och driva Peppsstyrelsearbetet. Där vill jag vara med och utveckla ekonomiarbetet med utbildningar, utbyte av gemensamma erfarenheter, kreativa idéer och förvaltningsförslag.

Nationell Projektledare

Elin Lindahl
elin@blipepp.nu

Under våren 2017 blev jag klar med min utbildning som civilingenjör inom medieteknik. Jag har alltid tyckt att teknik har varit spännande och intressant, så en utbildning inom området kanske egentligen borde vara givet, men vägen till beslutet om att bli ingenjör var inte helt självklar. Jag har valt att engagera mig i Pepp för att inspirera fler tjejer till att se möjligheterna inom teknikbranschen. Efter 5 roliga år på KTH jobbar jag numera med marketing automation på nordens ledande IT-koncern. Under 2015 var jag med i projektgruppen för Pepp i Stockholm, och nu projektleder jag Pepp nationellt.

PR & Marknadsföring

 

Image from iOS

Helena Stening
helena@blipepp.nu

Problemlösning och att tillsammans med andra skapa och innovera är någonting som alltid har intresserat mig. Jag har studerat Teknisk Design plus en master inom Interaktionsdesign på Chalmers och är stolt över att vara examinerad civilingenjör. Min utbildning har öppnat så många dörrar för mig och jag vill inspirera fler tjejer till att se möjligheten som finns inom teknikvärlden. Ska vi ha en chans att lösa alla problem som knackar på dörren behöver vi utbilda fler ingenjörer, och framförallt öka andelen kvinnor inom yrket. Idag arbetar jag som Product Designer på Spotify och klurar på strategier kring Pepps marknadsföring.

 

Rekryteringsansvarig

 

Matilda Olsson

Matilda Olsson
matilda@blipepp.nu

Våren 2018 tog jag examen från Handelshögskolan i Göteborg. Jag arbetar nu som managementkonsult på Ascend och mina arbetsuppgifter är olika varje dag. I Pepps styrelse arbetar jag som rekryteringsansvarig, där högt och lågt kring rekrytering blandas med frågor om hur Pepp ska bli en ännu bättre organisation. Jag tycker att det är oerhört viktigt att tjejer ska kunna fritt välja sin framtida karriär. Så trots att jag själv inte är ingenjör brinner jag för att fler tjejer ska kunna identifiera sig med ingenjörstiteln och att branschen ska bli mer jämställd. Det är jag övertygad om att vi alla tjänar på.

 

Grundare

Edit Wallin
edit@blipepp.nu