Projektgrupp

Projektgrupp

Engagera dig i någon av Pepps projektgrupper! Det är en chans för dig som vill bidra till en mer jämställd teknikbransch, utvecklas i ditt teamwork, vara kreativ, få nya vänner – eller tusen andra anledningar!

Pepps mentorskapsprogram drivs på lokal nivå av en projektledare (som är vald av styrelsen) och en projektgrupp. Projektgruppen är ett team som brinner för Pepps vision och som gärna har lite olika infallsvinklar på teknikområdet. Pepp välkomnar vem som att engagera sig – det spelar ingen roll om du pluggar ingenjör eller filosofi, om du är yrkesaktiv eller har ett sabbatsår, eller vilken könstillhörighet du identifierar dig med. Varje år finns möjlighet att engagera sig i projektgrupper i olika städer där det i år kommer hållas mentorskapsprogram i Göteborg, Linköping, Stockholm och Umeå – men vi är också öppna för projektgruppsmedlemmar som inte bor i de valda städerna, utan kan delta digitalt.

Hur stora projektgrupperna är och exakt vilka roller som finns skiljer sig mellan olika städer och år. Kanske vill en projektgrupp fokusera på att utveckla hur Pepp anordnar event, då kan de ta med extra många event-ansvariga. En annan projektgrupp kanske får en ansökan från en person som gärna vill lära sig att göra film, då skulle den projektgruppen kunna stärkas upp med rollen som film-ansvarig. Gemensamt för alla städer är att det finns ansvar för ekonomi, event, företagskontakt, PR och HR inom mentorskapsprogrammet. Ett engagemang i Pepps projektgrupper pågår under två terminer.

Ansökan till att engagera sig i en av Pepps projektgrupper 21/22 har öppnat! 

Är du intresserad av att engagera dig någon av nästa års projektgrupper 21/22 och har några frågor om det får du gärna skriva till oss på Instagram eller maila Ellen på ellen.andreasson@blipepp.nu

 

Såhär berättar en tidigare projektgruppsmedlem om sitt år med Pepp!

Jag tyckte att arbetet med Pepp var så roligt tack vare alla människorna jag kom i kontakt med under min tid i projektgruppen. Organisationen lockade verkligen till sig helt fantastiska personer, och man får träffa dem under alla skeden av verksamhetsåret; först den otroliga projektgruppen jag hade privilegiet att vara del av, och sen alla människor ute på företagen som blev eld och lågor när vi kom ut för att prata om programmet. Och när programmet väl drog igång, och vi äntligen fick se mötena mellan adepterna och mentorerna. Jag minns att under intervjuerna med mentorerna ställde vi frågan ”Varför vill du bli mentor?” och många svarade ”För jag hade inte någon som kunde berätta för mig om högskolan när jag gick på gymnasiet”. Då förstod jag varför Pepp behövs.