Claudia är utbildad civilingenjör inom Industriell ekonomi och är idag egen företagare och entreprenör. Hon har bland annat startat nätverket Carpe Competencia var syfte är att inspirera och utbilda kvinnliga högskolestudenter inom ledarskap och entreprenörskap. Som en del av Carpe Competentia driver Claudia sedan 2004 mentorprogrammet Stella, en riktigt veteran helt enkelt!

Vad gör du nu och hur hamnade du där?
Jag driver eget och har gjort det i 10 år. Jag började som student på KTH, byggde där ett nätverk som sen bara växte och har fortsatt hitta på nya grejer att sälja sen dess. Jag har aldrig velat bli just ingenjör, utan jag tyckte bara det var en bra utbildning att stå på oavsett vad man ville jobba med. Och det har det verkligen visat sig att det var!

Vad gör dig pepp?
Att varje dag få göra vad jag vill, vilket för mig är att slippa ha ett nio till fem jobb och kunna leva på det.

Vad skulle du göra om du var ekonomiskt oberoende?
Jag trivs så bra med det jag gör nu så om jag var ekonomiskt oberoende skulle jag göra precis samma sak, men jag skulle vara i varmare länder oftare.

Berätta om en förebild som inspirerat dig!
Min morfar har varit en stor förebild för mig. Han var journalist och en väldigt speciell person. Han inspirerade mig att vara mig själv och göra min egen grej och det är har jag verkligen tagit fasta på!

Pepp tackar Claudia för en härlig pratstund och ett mycket inspirerande deltagande på kick-offen och önskar henne lycka till i kommande utmaningar! Om du vill läs mer om Claudia och hennes företaganden kan du göra det på hennes eller Carpe Competentias hemsidor.