Adept

Adept

Är du tjej eller icke-binär och pluggar på gymnasiet (eller ska snart börja)? Då är du välkommen till Pepp!

Pepp är ett community där du får möjlighet att inspireras, utbyta erfarenheter och skapa nya kontakter med andra unga runt om i Sverige. När du går med i Pepp får du en personlig kontakt med en universitetsstudent (vi kallar det för mentor) som stöttar och inspirerar dig i såväl plugget som i vardagen. Du får möjlighet att lära dig mer om hur det är att plugga en högskoleutbildning, men också ställa frågor till en tjej som är några år äldre och gått igenom saker du kanske går igenom idag. Kanske vill du ha lunchsällskap eller bara hjälp att strukturera upp plugget? Din mentor finns som stöd och backar dig oavsett vad du vill göra, eller vad du vill lära dig mer om!

Som deltagare i Pepp bjuds du in till digitala inspirationsevents tillsammans med andra unga tjejer och icke-binära. Genom dessa får du större inblick i olika typer av arbetsroller och möjlighet att ställa frågor till företag. Det gemensamma för engagerade i Pepp är nyfikenhet och intresse för jämställdhet, dessutom har många av Pepps medlemmar blivit goda vänner, tack vare den gemenskap som Pepps nätverk ger.

Pepp vill sprida teknikglädje och utmana bilden av vad tech-branschen har att erbjuda, och anledningen till att vi fokuserar på just teknik är för att det finns överallt omkring oss och är relevant oavsett vad man kommer göra i framtiden. Vi kommer berätta mer under våren, så häng med! Det är kostnadsfritt att delta och inga förkunskaper krävs.
Följ oss på Instagram @blipepp

Ansökan till nästa års mentorskapsprogram är nu öppen!

Häng med Pepp Luleå under en dag på LTU

Såhär berättar Aina om sin tid som adept i Pepp

Jag har alltid haft en plan om att gå på Chalmers, men när tiden närmade sig för ansökan kunde jag inte alls svara på frågan vad en civilingenjör faktiskt jobbar med och om ett tekniskt yrke skulle vara något för mig! Såg Pepp som en unik chans att ta reda på det tillsammans med massa andra grymma tjejer i samma position som mig! Under mentorskapet fick man en egen mentor som man kunde peppra med frågor, vilket var helt ovärderligt!

Vi fick också gå på superroliga event på massa företag där vi fick träffa anställda som berättade om sin utbildning och jobb (vilket var fantastisk lärorikt), tävla och bara umgås och prata! Att gå med i Pepp var det bästa jag någonsin gjort! Bara känslan av att sitta i ett rum med över 100 smarta och ambitiösa kvinnor gav världens girl power-känsla!

* Pepp välkomnar alla som identifierar sig som tjejer och som går i gymnasiet.