Adept

Adept

“Vad gör en ingenjör?” är du troligtvis inte ensam om att ha funderat över. Att svaret inte går att förklara i en mening beror på att en ingenjör kan vara så många olika saker, men en sak är säker – ingenjören jobbar med att lösa morgondagens problem! Ingenjörens bidrag till samhället finns överallt i vår vardag; från cykeln du tar dig till skolan på till hur du använder den här hemsidan! Ingenjörer har därför en nyckelroll att se till att framtidens teknik hjälper oss människor att leva på ett hållbart sätt.

Pepp finns för att du som gymnasietjej* ska få veta mer om vilka otroligt häftiga, spännande och roliga saker ingenjörsyrket kan innebära! Som adept i Pepp får du en ingenjörsstuderande tjej* som din egen mentor, möjlighet att gå på inspirerande event hos företag i ingenjörsbranschen och ett tillfälle att lära känna andra tjejer som också är nyfikna på att veta mer om teknik och ingenjörens roll.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss.

Häng med Pepp Luleå under en dag på LTU

Såhär berättar Aina om sin tid som adept i Pepp

Jag har alltid haft en plan om att gå på Chalmers, men när tiden närmade sig för ansökan kunde jag inte alls svara på frågan vad en civilingenjör faktiskt jobbar med och om ett tekniskt yrke skulle vara något för mig! Såg Pepp som en unik chans att ta reda på det tillsammans med massa andra grymma tjejer i samma position som mig! Under mentorskapet fick man en egen mentor som man kunde peppra med frågor, vilket var helt ovärderligt!

Vi fick också gå på superroliga event på massa företag där vi fick träffa anställda som berättade om sin utbildning och jobb (vilket var fantastisk lärorikt), tävla och bara umgås och prata! Att gå med i Pepp var det bästa jag någonsin gjort! Bara känslan av att sitta i ett rum med över 100 smarta och ambitiösa kvinnor gav världens girl power-känsla!

* Pepp välkomnar alla som identifierar sig som tjejer och som går i gymnasiet.