Linköping

Linköping

Pepp Linköping består av en projektgrupp som under hösten planerar vårens mentorskapsprogram. Vi arbetar ideellt med Pepp utöver våra studier och drivs alla av tanken på en mer jämställd teknikbransch. För att nå dit lyfter vi förebilder och visar vilka framtidsmöjligheter det finns som kvinna inom teknikbranschen. Detta gör vi genom att anordna ett mentorskapsprogram, samt ett antal olika event och inspirationskvällar tillsammans med företag för att utmana synen på teknik och förhoppningsvis visa hur otroligt brett det är. Kvinnors plats i teknikvärlden ska vara självklar! 

Följ oss gärna på instagram för mer information om vad vi gör i Linköping. 

Vänligen kontakta linkoping@blipepp.nu vid frågor!

 

Mentorskapsprogrammet

Ta chansen att under våren vara mentor för en tjej eller icke-binär som går på gymnasiet (en adept) och ge en bild av vad det innebär att läsa en teknisk utbildning. Vårt mål är att inspirera fler unga tjejer till att våga läsa tekniska utbildningar och utmana synen på teknik. 

Mentorskapsprogrammet i Linköping börjar i februari med en mentorsutbildning och kick-off, där ni mentorer får lära känna varandra och adepterna. Du som mentor kommer kopplas ihop med en adept och ni bestämmer själva hur ofta ni vill ses och höras. Pepp kommer även anordna ett antal riktigt roliga event för er och adepterna under mars och april. Ni väljer även då själva vilka och hur många av eventen som ni vill gå på. Efter tre riktigt härliga och givande månader avslutas sedan mentorskapsprogrammet i början av maj. 

Förutom att vara en förebild och göra skillnad får du också möjlighet att: 

  • Utveckla ditt personliga och professionella nätverk 
  • Utveckla din ledarskapsförmåga 
  • Ha riktigt kul! 

Sista ansökningsdag för att vara med i Linköping är den 20 december. 

Läs mer och ansök här

Adept

Är du nyfiken på vilka valmöjligheter som finns efter gymnasiet? Funderar du på vad det innebär att läsa en teknisk utbildning? Då ska du söka Pepp! 

Pepp är ett mentorskapsprogram för tjejer och icke-binära på gymnasiet. Genom att delta i programmet kopplas du ihop med en teknikstuderande tjej på Linköpings universitet och får även möta ledande företag inom teknikbranschen. På så sätt får du lära dig mer om vad det innebär att läsa en teknisk utbildning och vilka jobbmöjligheter som finns i framtiden. 

Man behöver inte vara teknikintresserad för att söka. Syftet är att du ska få en bild av hur det kan vara att plugga något tekniskt för att sedan kunna välja vad du vill göra! Din mentor finns där för att svara på alla frågor du kan tänkas ha, medan våra event visar eventuella framtidsmöjligheter. Mentorskapsprogrammet finns till för er och ska enbart kännas kul och givande! 

Mentorskapsprogrammet kommer pågå från slutet av februari till början av maj, och kommer inte krocka med skolan. 

I år finns det även möjlighet att söka tillsammans med en vän. Då kopplas du och din vän ihop med två mentorer och bildar en liten grupp. 

Att delta i mentorskapsprogrammet är självklart helt kostnadsfritt! 

Sista ansökningsdag för att vara med i Linköping är den 31 januari. 

Läs mer och ansök här

Community Leader
Emilie Hallberg
emilie.hallberg@blipepp.nu

Event och parterskap
Tova Andreasson
tova.andreasson@blipepp.nu

Elin Eiderbrant
elin.eiderbrant@blipepp.nu

 

 

 

 

Mentorskapsansvarig
Josefin Stare
josefin.stare@blipepp.nu

PR-ansvarig
Wanda Fouad
wanda.fouad@blipepp.nu