Linköping

Linköping

Pepp Linköping består av en projektgrupp som under hösten planerat vårens mentorskapsprogram. Vi arbetar med Pepp ideellt utöver våra studier och drivs alla av tanken på en mer jämställd teknikbranch i framtiden. Vi anser att Pepp ska fungera som ett verktyg dit genom att lyfta och skapa nya förebilder bland framtidens teknikkvinnor – de som studerar högskoleutbildningar med teknik som inriktning och gymnasiestuderande som har ett teknikintresse och somvill veta mer. Genom att sammanföra dessa under ett antal event tillsammans med företag/andra föreningar hoppas vi på att kunna öka självkänslan hos deltagarna och få dem att känna att deras plats i teknikvärlden är självklar. 

Vänligen kontakta linkoping@blipepp.nu vid frågor!

Mentorskapsprogrammet

PROJEKTLEDARE
Hanna Röstin
hanna.rostin@blipepp.nu

Partnerföretag

NIRA Dynamics grundades 2001 och har sitt huvudkontor i Sverige. Med specialistkompetens inom sensorfusion och mobilitet utvecklar NIRA framtidens lösningar för mobilitet och transport, med trafiksäkerhet, miljö och hållbarhet i fokus.
Företaget är uppdelat i en del som jobbar med hur däcket och hjulet på bilen beter sig och fungerar, samt en del som jobbar med att skapa en bild av hur vägbanan ser ut för att förbättra vägsäkerheten i samhället. Med hjälp av uppkopplade funktioner kan man då t ex varna andra kring hur hal vägen är.
Kunderna inkluderar några av världens ledande biltillverkare, såsom Audi, Volkswagen, Seat, Skoda, Volvo, Fiat och Renault och NIRAs mjukvara finns i över 70 miljoner bilar över hela världen.