Styrelsen

Styrelsen

Pepps styrelse består av personer från olika delar av landet med olika erfarenheter som alla brinner för Pepps vision. Vissa av oss pluggar fortfarande och andra har varit ute i arbetslivet ett par år men vi har alla någon koppling till tekniska studier och ingenjörsyrket. Vårt arbete går ut på att samordna projektgruppernas arbete ute i städerna och ge dem förutsättningarna de behöver för att kunna driva peppande mentorsprogram. Vi arbetar även strategiskt med etablering i nya städer, utveckling av vårt koncept samt vår visuella identitet.

Är du intresserad av att engagera dig i styrelsen? Kontakta oss på styrelsen@blipepp.nu

Styrelseordförande
Rebecca Ahlstrand

Rebecca Ahlstrand
rebecca.ahlstrand@blipepp.nu

Med en civilingenjörsexamen inom IT och Industriell ekonomi från KTH i bakgrunden jobbar jag för att driva innovation och utveckling av IKEA-koncernen. Under min karriär har jag hittat enormt stöd från förebilder och mentorer. Det var min kärlek till mentorskap som fick mig att gå med i Pepp 2015 som mentor och 2016 som projektledare för Stockholm – nu är jag superlycklig som får ta mig an ordföranderollen och hjälpa ännu fler tjejer att hitta till teknikbranschen.

Styrelsesekreterare

Susanna Nygårds
susanna.nygards@blipepp.nu

Ekonomiansvarig

Hanna Nilsson
hanna.nilsson@blipepp.nu

Styrelseledamot

Olivia Nordström
olivia.nordstrom@blipepp.nu

Jag studerar mitt tredje år på Civilingenjör Industriell Ekonomi vid Luleås Tekniska Universitet (LTU). Jag fick upp ögonen för Pepp under mitt andra år på LTU och efter att jag kom med i Pepp Luleås projektteam visste jag att jag ville fortsätta utvecka Pepp. Jag är supertaggad att få fortsätta vara en del av Pepp och hoppas kunna inspirera unga kvinnor till att välja en teknikinriktad utbildning och framtid.

Styrelseledamot
Lisa Hällbrink

Lisa Hällbrink
lisa.hallbrink@blipepp.nu

När jag tog examen som civilingenjör i ekosystemteknik från Lunds Tekniska Högskola 2015 lyckades jag landa mitt dåvarande drömjobb: solcellskonsult. Vägen bar därefter vidare som affärsutvecklare på ett energibolag, där jag hittade en ny passion: affärsutveckling, strategi och ledarskap. Tack vare mina erfarenheter blev jag under sommaren 2019 rekryterad som VD för Nordic MRO, ett bolag som sysslar med flygplansunderhåll. Över en natt tog jag över en verksamhet med över 100 medarbetare och med en årlig omsättning på ca 165 miljoner kronor. En rejäl utmaning med andra ord! Som styrelseledamot i Pepp är min målsättning att bidra med mina erfarenheter och perspektiv, men inte minst ett mod att våga testa nytt och hitta nya vägar framåt för att på sikt öka jämställdheten i tekniska yrken.

Styrelseledamot
Josefin Locking

Josefin Locking
josefin.locking@blipepp.nu

Med frågor som ligger mig varmt om hjärtat så hoppas jag bidra till Pepp och deras vision, och sprida kunskap om vad det innebär att jobba i olika teknikyrken. Efter att ha gått SKF’s graduate-program så sitter jag nu som HR i ledningsgruppen på två avdelningar på SKF och jobbar med att stärka SKF idag och för framtiden. Jag har i princip hela mitt yrkesliv jobbat inom teknikbranschen och själv fått förmånen till inblick i olika områden, genom mentorer, buddies, och skuggnings-program och denna kunskap och de förebilder jag fått träffa har varit guld värt! Nu hoppas jag ge tillbaka och bidra med mina tankar och idéer och erfarenheter från liknande initiativ!

PR & Marknadsföring
Image from iOS

Fanny Lindgren
fanny.lindgren@blipepp.nu

Civilingenjörsstudent inom Industriell ekonomi, Umeå universitet.
Mitt engagemang i Pepp började med att jag var projektledare och därefter har jag fortsatt att engagera mig inom kommunikation & PR. Om jag, som knappt har startat min karriär, har möjlighet att inspirera fler tjejer till att våga ta klivet in i teknikbranschen, då vill jag göra det! Det fina med tekniken är att den förändras och utvecklas – det innebär att man får lära sig nya saker hela tiden och det tror jag passar många, inte minst tjejer!

Nationell projektledare
Matilda Olsson

Matilda Olsson
matilda.olsson@blipepp.nu

Våren 2018 tog jag examen från Handelshögskolan i Göteborg. Jag arbetar nu som managementkonsult på Ascend och mina arbetsuppgifter är olika varje dag. I Pepps styrelse arbetar jag som rekryteringsansvarig, där högt och lågt kring rekrytering blandas med frågor om hur Pepp ska bli en ännu bättre organisation. Jag tycker att det är oerhört viktigt att tjejer ska kunna fritt välja sin framtida karriär. Så trots att jag själv inte är ingenjör brinner jag för att fler tjejer ska kunna identifiera sig med ingenjörstiteln och att branschen ska bli mer jämställd. Det är jag övertygad om att vi alla tjänar på.

Expansion & verksamhetsutveckling
Grundare

Edit Wallin
edit@blipepp.nu