Göteborg

Göteborg

Pepp har funnits i Göteborg sedan 2015 och har sedan dess aktivt arbetat med att inspirera unga kvinnor till att söka utbildningar och yrken inom teknikbranschen. Genom att samla gymnasietjejer*, kvinnliga studenter från Chalmers Tekniska Högskola och näringslivet vill Pepp skapa sammanhang där tankar och erfarenheter om teknik utbyts. Detta gör vi genom att skapa ett nätverk genom att samordna ett mentorskapsprogram mellan gymnasietjejer och kvinnliga studenter samt anordna en rad olika event där starka kvinnliga förebilder inom teknik lyfts fram och genom det inspirerar vi yngre tjejer att välja liknande vägar. Vår ambition är att Pepp tillsammans med partnerföretag kan visa gymnasiestuderande bredden av ingenjörsyrket och utmana de fördomar som finns inom teknikens värld.

I år är upplägget för event lite annorlunda jämfört med föregående år med hänsyn till coronapandemin. På grund av rådande restriktioner genomförs alla event digitalt och är därmed geografiskt oberoende. Vissa partnerföretag är därför nationella med event som hålls för flera Pepp-städer tillsammans – roligt tycker vi!

Samarbete

Pepp samarbetar med partnerföretag som delar samma vision om en jämställd teknikbransch. Vår ambition är samarbeta med företag som representerar den stora bredd och mångfald som finns inom teknik- och industribranschen, både i Göteborg och övriga Sverige. Tillsammans med våra partners är vi glada över att kunna skapa en plattform där nyfikenhet, engagemang och driv skapar förutsättningar som inspirerar fler kvinnor att jobba med teknik.

Vill ni precis som oss jobba för fler kvinnliga ingenjörer? Som samarbetspartner till Pepp Göteborg har ni som företag möjlighet att lyfta era kvinnliga förebilder och visa tjejer och kvinnor vad ni har att erbjuda dem. Detta genom att hålla i inspirationsevent, workshops och aktiviteter tillsammans med oss!

Är ni intresserade av ett framtida samarbete eller har några frågor? Vänligen kontakta oss på goteborg@blipepp.nu.

Årets Lokala Partnerföretag

Kontakt

Projektgruppen i Göteborg består i år av studenter på Chalmers Tekniska Högskola. Tillsammans jobbar vi i projektgruppen för att det lokala mentorskapsprogrammet drivs framåt samt är inspirerande och givande för alla inblandade parter. Har du frågor, funderingar, eller är du kanske sugen på att själv vara med?  Tveka inte att kontakta oss på goteborg@blipepp.nu  eller håll utkik på vår instagram @blipepp för mer information om vårt arbete och kommande rekrytering.

Projektledare
Tove Lundahl
tove.lundahl@blipepp.nu