Mentor

Mentor

Studerar du teknik på högskolenivå och vill bidra till en mer jämställd ingenjörsvärld? Pepp är ett mentorskapsprogram där du som student kan engagera dig som mentor till en gymnasietjej*. Vi letar efter mentorer som kan agera förebild för gymnasietjejer*. Som mentor är du närmaste kontaktperson för en adept som är nyfiken på ingenjörens roll och allt vad det kan innebära, och utöver era mentorsträffar går ni tillsammans på de event som Pepp anordnar.

Genom mentorskapet får du chans att utveckla ditt ledarskap, bli expert på att lyssna och bolla idéer samt få ta del av nätverket Pepp. Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss

Ansökan inför nästa års mentorskapsprogram är nu öppen!

Såhär berättar Klara om sin upplevelse av att vara mentor i Pepp

Jag sökte till Pepp för jag tycker det är oerhört viktigt att arbeta för att öka jämställdheten inom teknik- och industriföretag. Jag hade själv gärna haft en mentor när jag gick på gymnasiet och tror mycket på att tidigt få en bild av vad det innebär att plugga och arbeta med teknik.

För mig var mentorskapet mycket givande, jag fick energi av att kunna peppa någon och visa min adept att teknik inte bara är för killar.  Min adept och jag träffades och fikade, hon kom på studiebesök i min klass och jag visade henne runt på skolan en vanlig dag. Vi hade, och har fortfarande, kontakt via olika sociala medier.

Jag skulle rekommendera alla som vill göra något konkret för att öka jämställdheten att bli mentor!