Projektledare

PEPP SÖKER NYA PROJEKTLEDARE TILL VÅRA PEPPSTÄDER

Vill du bidra till Pepps vision om en jämställd och mångfaldig teknikbransch? Gillar du att lösa problem, är nyfiken på projektledarrollen och vill engagera dig i Pepp under året som följer? Sök då rollen som projektledare i din stad!

Pepp finns idag i Göteborg, Linköping, Stockholm, Umeå och Luleå.

VI ÄR PEPP!

Pepp strävar efter ett samhälle som skapas av de som lever i det, genom en jämställd och mångfaldig teknikbransch där människor trivs, utvecklas och vill vara.

Vi är en ideell organisation, en gräsrotsrörelse, där tjejer som brinner för teknik vill få fler tjejer att upptäcka allt teknikbranschen har att erbjuda och kunna påverka hur våra framtida klassrum och arbetsplatser ser ut. Vi har en rad insatser, där vår största är ett mentorskapsprogram där vi bygger (teknik)självförtroende hos unga tjejer genom att para ihop tjejer från högskolan med tjejer* från gymnasiet. Vi skapar trygga mentorskap, nätverk, gemenskap och personliga möten där tjejerna* får ta plats och träffa teknikförebilder.

Vi skapar verklig förändring i världen med hjälp av gemensamma mål och värderingar och med ett fantastiskt team av personer som själva brinner för teknik och vill att fler ska upptäcka allt teknikvärlden har att erbjuda.

* Pepp välkomnar alla som identifierar sig som tjej.

VI BEHÖVER PROJEKTLEDARE SOM VILL DRIVA PEPP UNDER ETT ÅR I DIN STAD

Som projektledare för Pepp driver du under ett år Pepp på din skola. Du ansvarar dels över att tillsätta din projektgrupp men också att tillsammans med dem planera och genomföra mentorskapsprogammet i din stad. Det är ett självständigt arbete där du, tillsammans med din projektgrupp har möjligheten att kreativt forma det ni tycker skapar mest teknikpepp! Som stöd finns vi som engagerar oss i Pepp på nationell nivå men också de som är projektledare i andra städer.

Under ditt år som projektledare för Pepp får du inspirera unga tjejer* med dina erfarenheter, testa på att driva ett projekt och tillsammans med din projektgrupp hitta på roliga saker som bidrar till en mer jämställd teknikbransch. Utöver detta får du chansen att lära känna tjejer från andra högskolor runt om i Sverige som har samma roll som du.

Är detta något för dig eller känner du någon som skulle passa perfekt? Skicka in din ansökan eller nominera någon genom att använda länkarna nedan. Kravet är att du studerar samt drivs av att sprida Pepp och teknikglädje!

VAD ÄR PEPP?

Framtiden behöver fler kvinnliga ingenjörer. Pepp vill att fler tjejer ska få uppleva de möjligheter som teknikvärlden ger. Genom mentorskapsprogrammet Pepp och andra insatser knyter vi samman gymnasietjejer, studenter och företag och skapar en plattform för inspiration, nya upptäckter och insikter. Sedan starten 2013 har över 1000 gymnasietjejer och ingenjörsstudenter deltagit i Pepp som adepter, mentorer eller i någon av våra projektgrupper.

VARFÖR SKA JAG SÖKA TILL PEPP?

Som en del av Pepp får du vara med och utmana bilden av teknik i hela Sverige och bidra till en jämställd teknikbransch. Du blir en del av ett stort nätverk av teknikintresserade tjejer som hjälper dig binda värdefulla kontakter med både studenter och näringslivet. Vi jobbar alla mot samma vision och har en stark tro på ägandeskap och förebilder.

VEM KAN SÖKA TILL PROJEKTLEDARE FÖR PEPP?

Alla som delar våra värderingar kan vara med! Arbetet är ideellt och vi som engagerar oss i Pepp är själva personer som brinner för teknik och vill hjälpa fler att upptäcka allt branschen har att erbjuda. För att söka rollen som projektledare krävs det att du studerar.