Hej Iben! Du är projektledare i Pepp och är med och främjar tjejers teknikintresse, vad är det med ingenjörsyrket som intresserar dig?
Jag ville bli ingenjör mestadels för att det är så brett. Jag visste inte exakt vad jag ville göra efter studenten, bara att jag kände mig bekväm med matte/naturämnen och att jag gillar att testa nya saker. Nu när jag börjat plugga känner jag att jag trivs och jag kommer ha många olika arbetsområden att testa efter examen – men som ändå handlar om teknik :heart_eyes:

Hur är det att engagera sig ideellt?
Det är tungt att engagera sig idéellt i perioder, därför tycker jag att det är viktigt att välja något som man tycker är viktigt/brinner för. På så vis blir det inte som ett extra arbete, utan något man kan unna sig att göra vid sidan av sina studier. Jag känner att jag växt in mer i min ledarroll och + är att man har en jättefin projektgrupp som delar samma vision. Det är en cool känsla!

Har du lärt dig något om dig själv under ditt engagemang i Pepp?
Efter att ha varit projektledare i snart ett år tycker jag att man kan beskriva det lite som att man är spindeln i nätet. Jag försöker få alla att trivas i sina roller, hjälpa till när det behövs och återkoppla till våra mål när saker inte riktigt blir som vi planerat.

Vad är du mest stolt över i din projektgrupp?
Jag är så stolt och glad över att min projektgrupp stöttar varandra och hjälps åt med bitar som vi inte helt förstår oss på. Vi är ett team, även fast vi har olika utbildningar och lever ganska separata liv så kan man sammanstråla i Pepp. Det har varit en otroligt fin erfarenhet att hitta min projektgrupp, forma mentorskapsprogrammet och sen genomföra det tillsammans. Något man kommer ihåg resten av livet :yellow_heart: